## AGENDA

**Oregon Geographic Information Council** 



Time: 1:00pm to 4:00pm

Location: Microsoft Teams Meeting
Join the meeting

Meeting ID: 231 196 547 713

Passcode: Tu7Twe Dial-in by phone

<u>+1 503-446-4951,,74380290#</u> United States, Portland

Phone conference ID: 743 802 90#

## OGIC Chair: Molly Gartrell Earle OGIC Chair-Elect: Chris Wright

OGIC Members					
*House Rep vacant	Patti Sauers	Traci Naile			
*Senate Rep vacant	Tom Rohlfing	Dan Brown			
Marguarite Becenti	Lisa Gaines	Madeline Steele			
Brad Cross	Molly Gartrell Earle	Matt Oglesby			
Brenda Bateman	Shad Campbell	Jake Rosenbalm			
Maylian Pak	Brent Grimsrud				
Rachel L. Smith	Ned Fairchild	Fed. Govt - vacant			
Chris Wright	Ed Flick	Public Utility – vacant			

\* denotes a non-voting member by statute. (ORS 276A.503)

Time	Agenda Items	Presenter
1:00pm (5 min)	Welcome and OGIC Roll Call	Brad Cross
1:05pm (5 min)	Item 1: Consent Agenda and Agenda Approval • TAC and GPL Reports • Framework Program Update • Draft April Meeting Minutes	Brad Cross
	Action: OGIC will be asked to make a decision on this item.	





Time	Agenda Items	Presenter
1:10pm (5 min)	Item 2: Committee Updates <ul> <li>Outreach and Communications Committee</li> <li>Legislative Coordination Committee</li> </ul>	Rachel Smith Tom Rohlfing
	Action: OGIC <u>will not</u> be asked to make a decision on this item.	
1:15pm (20 min)	<ul> <li>Item 3: Public Body Data Sharing</li> <li>Overview of Implementation of ORS 276A.509</li> <li>Status Update by Data Sharing &amp; Governance Committee</li> <li>Recommendation for OGIC Approval</li> </ul>	Shad Campbell Melissa Foltz
	Action: OGIC will be asked to make a decision on this item.	
1:35pm (20 min)	<ul> <li>Item 4: Parcels and Imagery Project Updates</li> <li>Statewide Parcels Pilot Project Update</li> <li>Imagery Program Update</li> </ul>	Rachel Smith
	Action: OGIC will not be asked to make a decision on this item.	
1:55pm (15 min)	Item 5: Council Business • Executive Committee Report • OGIC Fund Report	Rachel Smith
	Action: OGIC will be asked to make a decision on this item.	
2:10pm (15 min)	Item 6: Framework Grant Program – Review of Amended Proposal Review of RFP and Scoring Process Summary of Revised Proposal Received Framework Coordinator Recommendation	Melissa Foltz
	Action: OGIC will be asked to make a decision on this item.	
2:25pm (10 min)	Break	
2:35pm (20 min)	Item 7: Hydrography Data Overview – Past, Present and Future	Bob Harmon
	Action: OGIC will not be asked to make a decision on this item	



Time	Agenda Items	Presenter
2:55pm (20 min)	Item 8: Coordinate System Modernization	Brady Callahan
	Action: OGIC will not be asked to make a decision on this item	
3:15pm (20 min)	Item 9: OGIC Workplan Review and Planning	Rachel Smith
	Action: OGIC will not be asked to make a decision on this item	
3:35pm (5 min)	Item 10: Public CommentSee the notes section below for Public Comment options.Action: OGIC will notbe asked to make a decision on this item	Brad Cross
3:40pm	Adjourn	

## Next Meeting Date: October 30, 2024 (In-Person Meeting)

For more information contact rachel.l.smith@das.oregon.gov or 503-877-7221.

Notes:

- 1) The agenda item times shown above are approximate. Items may begin early or later than the time shown.
- 2) If you would like to give public comment, you have three options:
  - a. Submit written comments to <u>Rachel Smith</u> by 10am on the day of the meeting
  - b. Email <u>Rachel Smith</u> by 10am on the day of meeting and request to give public comment on a specific agenda item
  - c. Raise your hand in the Teams meeting when the Public Comment Agenda Item is reached. (Teams meeting microphones, cameras, and reactions are turned on for all meeting participants for the Public Comment agenda item.)